Kranio Sakral Terapi er en meget blid behandlingsform, som bygger på, at man med hænder og fingre ”lytter” til mærkbare rytmer, bevægelser og spændinger i kroppen.
Terapeuten bruger blide berøringer og tryk, som gør at kroppen aktivt slipper sine bevidste og ubevidste spændinger. Derfor kan Kranio Sakral Terapi betegnes som at arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.

 

Kranio-Sakral Terapi arbejder med muskler, knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæske (hjernevæske), bindevæv og organer og har indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet, og påvirker dermed hele kroppen.
En behandling udføres ved, at du ligger afslappet på en behandlerbriks i klinikken, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, rygsøjle og bækken. Du vil ofte opleve en dyb afspænding under behandlingen, en nærmest meditativ tilstand.

Enkelte gange er en kranio sakral terapeutisk behandling nok for at udligne spændinger og ubalancer, men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger.

Der er ikke bivirkninger ved at modtage Kranio Sakral Terapi, men du kan opleve en efterfølgende udrensning af din krop med forbigående smerter og træthed. Hvis du mærker dette, er det oftest de første par døgn efter behandlingen og det er kun tegn på at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

Erfaringer har vist, at Kranio Sakral Terapi har en positiv effekt på eksempelvis:

Hovedpine
Stress, koncentrationsbesvær og indlæringsproblemer
Muskelspændinger
Nakke-, ryg- og bækkensmerter
Angst
Søvnbesvær
Hormonelle ubalancer
Bækkenløsning

Behandlingstid ca. 1 time incl. komme- og gåtid.